Firmagaver er selvfølgelig noget som man giver af flere årsager og med forskellige motiver. Der er de firmagaver som man forærer til de ansatte i virksomheden, og her er det ikke så vigtigt at man kan se hvem gaven er fra, her er det vigtigere at gaven er noget der har en reel værdi for modtageren. Men langt hovedparten af de firmagaver man som virksomhed har brug for, er de mange mange små genstande som man løbende giver til både kunder og kundeemner. Det kan være i forbindelse med messer og udstillinger, hvor man kæmper med mange andre virksomheder om at blive det firma som kunderne husker når de er kommet hjem fra messen igen. Her er det vigtigt at kunderne konstant og løbende mindes om hvem de har fået gaven fra og derfor er det vigtigt at der er en tydelig identifikation.

Nøgleringe med logo er blevet meget populært i sidste par år, i sær de mange udformninger hvor der er indeholdt en lille “mønt” der kan bruges til indkøbsvogne er noget man ser rigtig ofte. Og det er der ikke noget at sige til når man tager ovenstående i betragtning, for dels så er nøgleringen noget man har fat i flere gange hver eneste dag, og dels så er nøgleringe med logo, meget anvendelige og der er faktisk god plads til at trykke logoet i en fornuftig størrelse og kvalitet.

Andre populære firmagaver, er USB med tryk, og disse opfylder i nogen grad det samme som nøgleringene, man har selvfølgelig ikke fat i dem helt så ofte, og dermed bliver man ikke præsenteret så hyppigt for giverens navn og logo, men til gengæld så repræsenterer en USB med tryk en virkelig høj brugsværdi for modtageren, og ofte så bruges de til at udveksle data med en tredjepart og på den måde spredes virksomhedens navn og logo til endnu flere brugere. Fælles for begge genstande er at de har en meget høj brugsværdi for brugerne og at de har en rimelig lang levetid inden de forsvinder.

Firmagaver skal være identificerbare